HEY GİDİ KARADENİZ!

Dumanlı dağlarda, serin yaylalarda ve yemyeşil bir coğrafyada benzersiz bir yolculuk...

Hey gidi Karadeniz!

Batısı, ortası ve doğusuyla tam bir doğa ve kültür harikası olan Karadeniz Bölgesi, hayatta en az bir kez kesinlikle ziyaret edilmesi gereken güzellikler sunuyor. Çünkü, Karadeniz kuş cıvıltılarına karışan şelalelerin sesleri, yeşilin her bir tonunu görebileceğiniz uçsuz bucaksız ormanları ile adeta bir yeryüzü cenneti. Ormanlarla bezeli Sıradağlar üzerine sıralanmış yaylaları, vadilerde kıvrıla kıvrıla akan dereleri ile bu güzel topraklar sizleri her an masalsı bir atmosferin ve benzersiz duyguların içine sokmaya her mevsim hazır.

Kendine has leziz mutfağı, insanın içini kıpır kıpır yapan müzikleriyle Karadeniz, birçok farklı tarzda tatil imkânlarına sahip. Yaylalar, tarihi mağaralar, dağlar, kaplıcalar, kanyonlar ve rafting bölgeleri… Karadeniz son yıllarda hızla gelişen konaklama tesisleriyle birlikte görülmesi gereken sayısız güzellik, yaşanması gereken nice deneyim ve keyif sunuyor.

Hey gidi Karadeniz!

Ayder Yaylası, Uzun Göl, Kaçkar Sıradağları, Sümela Manastırı, Ilgaz, Safranbolu, Alacahöyük, Göynük, Küre Milli Parkı öne çıkan başlıca değerlerden... Kastamonu’dan Artvin’e, Amasya’dan Trabzon’a, Bolu’dan Samsun’a birbirinden güzel şehirleri ve kendine has kültürüyle Karadeniz’e ziyaret için bilhassa ilkbahar ve yaz ayları ideal. Ancak yeşilin her tonuyla bembeyaz karların kusursuz ahengini sevenlerdenseniz, elbette kış ayları da sizin için unutulmaz güzellikler sunacaktır.

Kemençe, mıhlama, hamsi, mısır ekmeği, fındık, çay ve daha birçok yerel değer neden bu kadar meşhurmuş, gidip yerinde gördüğünüzde anlayacaksınız. Karadeniz’in tadını çıkarmak için en az bir haftanızı ayırmanızı öneririz. Ulaşım ve konaklama için ise birçok tatil ve tur acentesinden kolaylıkla bilgi alabilirsiniz.

Trabzon

Karadeniz seyahatlerinin en önemli duraklarından biri Trabzon’dur. Uzun Göl misafirlerine görsel bir şölen sunarken Sümela manastırı sizi zamanda bir yolculuğa çıkarır. Trabzon’un gözde mekânlarından Rönesans mimarisine sahip Atatürk Köşkü’nde Ata’yı anarken, Osmanlı Dönemi’nin tek kubbeli kapalı çarşısı Bedesten’de geçmişi ve geleneği bir arada solursunuz.

Artvin

Doğu Karadeniz’in en doğusunda yer alan Artvin yeryüzünden göğe doğru uzanan görkemli Dağları ve turkuaz rengi Sahilleri ile misafirlerine bambaşka bir dünya sunmaktadır. Yakın zamanda Türkiye’nin onuncu sakin şehri unvanını alan Şavşat bu değeri 70’in üzerinde kriteri yerine getirerek elde etmiştir.  Tarih boyunca çeşitli medeniyetlerin hüküm sürmesinden dolayı doğasıyla olduğu kadar tarihi ile de dikkat çekmeyi başarmıştır.